Menu

"Institut Notre-Dame de Namur" in Turnhout !

De leerlingen en leerkrachten van het 5de jaar Gezondheids- en Welzijnswetenschappen behaalden vorig schooljaar een prestigieuze prijs met hun vakoverschrijdend project over de ‘Vredessoldaat uit de Groote Oorlog’. Deze prijs werd hun in het Egmontpaleis door minister Reynders overhandigd. Ze kozen een soldaat uit de Eerste Wereldoorlog, maakten er een presentatie over en stelden hun ‘vredessoldaat’ aan de andere laureaten voor. 

Anderzijds waren zowel het HIVSET als het Institut Notre-Dame al lange tijd op zoek naar een partnerschool over de taalgrens. Dus kwamen de leerlingen en leerkrachten van het HIVSET tot het idee om dit schooljaar hun vredessoldaat over de taalgrens te zoeken, in (de omgeving van) Namen. Dit betekent de start van een intercultureel en vakoverschrijdend project met de bedoeling dat leerlingen en leerkrachten informatie uitwisselen over hun opleidingen, les volgen, de cultuur verkennen, de fortengordel bestuderen,… 

In het kader van dat project komen volgende week donderdag en vrijdag 70 leerlingen Aspirant(e) en nursing van het Institut naar Turnhout. Ze verblijven in gastgezinnen en krijgen buddy’s. Doorheen het programma (zie bijlage) worden alle leerlingen onder meer uitgedaagd in hun kennis van het Frans/Nederlands, het verfijnen van hun interculturele communicatie, verhogen van hun burgerzin en inoefenen van extra sociale vaardigheden. Zo staat er onder meer een bezoek aan de doodendraad in Zondereigen gepland.

Ga terug naar overzicht