Menu

Duaal Leren Zorgkundige - Kinderbegeleider (7BSO)

Voor info en/of inschrijven:
Tussen 1/9-15/11 en 1/2-15/5 neem je rechtstreeks contact op met de vermelde contactpersoon.
Afspraak maken

Theorie en praktijk

Veertig procent van de leertijd volg je de lessen in een schoolse omgeving. De overige zestig procent krijg je de opleiding tot zorgkundige/kinderbegeleider op de werkvloer tegen een leervergoeding. Je krijgt een traject op maat waarin lessen in de school zich afwisselen met leren op de werkplek. Deze werkplek is samen met jou gekozen zodat je kan doorgroeien naar een volleerde zorgkundige/kinderbegeleider.

Zowel onderwijs als werk zijn cruciaal in het leerproces van duaal leren. In deze vorm van onderwijs is het werkveld nog fundamenteler dan in de reguliere opleidingen. Het accent ligt op de kwaliteit van werkplekleren zodat deze werkplekken zich verder kunnen specialiseren tot krachtige leeromgevingen. Ben je iemand die het best leert vanuit de praktijk en dit graag vertaald ziet in het certificaat voor zorgkundige/kinderbegeleider, dan is dit duaal leertraject iets voor jou.

Theorie en praktijk

Duaal leren is een proeftuin (van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en Vlaams minister van Werk Philippe Muyters van de Vlaamse Regering) die ook in september 2018 nog verder wordt uitgerold. Wij volgen de laatste actuele informatie op de voet. We verwijzen je ook graag door voor informatie rond duaal leren op http://onderwijs.vlaanderen.be/nl/duaal-leren. Alle praktische informatie rond deze opleiding krijg je nadat je een afspraak hebt gemaakt (zie contact onderaan).

Contact

Heb je interesse in het duale traject?

Dan maak je geen afspraak, maar neem je rechtstreeks contact met één van onderstaande contactpersonen.

Duaal Leertraject Zorgkundige: wendy.leysen@hivset.be   
Duaal Leertraject Kinderbegeleider: monique.marynissen@hivset.be

Bestanden

Neem contact met ons op

Persoonsgegevens

Achtergrond

Antispam

Verplicht

Ga terug naar overzicht