Menu

Bibliotheek

Snel raadplegen

Voor onze catalogus: klik hier.
Voor onze aanwinsten: klik hier.

Openingsuren

De bibliotheek Elisabeth richt zich tot de leerlingen en personeelsleden van het Hivset en van het Vormingscentrum Hivset. De bibliotheek ondersteunt het onderwijs, het onderzoek en de maatschappelijke dienstverlening van deze instellingen. Wij zijn open op alle werkdagen behalve tijdens de schoolvakanties. Als student of docent kan je echter ook tijdens de schoolvakanties van 9 tot 16.00 uur in de bibliotheek terecht.
- maandag, dinsdag en donderdag: 8.15 - 20.00 uur
- woensdag: 8.15 - 17.00 uur
- vrijdag: 8.15 - 16.00 uur
Onze gebruikers zijn in eerste instantie leerkrachten, studenten en cursisten. Bezoekers die niet aan het Hivset verbonden zijn, mogen vrij gebruik maken van de bibliotheek, met één beperking: ze kunnen geen boeken lenen.

Wat doe je waar?

De bibliotheek telt een 40-tal zitplaatsen met 18 pc-werkplekken en is als volgt ingedeeld:
- eerste verdieping: uitleenbalie, tijdschriften, werkplekken met (2) en zonder pc (4)
- op het gelijkvloers: werkplekken met (16) en zonder pc (18), collectie 

Collectie

De bibliotheek is ontstaan uit de vraag naar ondersteuning bij de opleidingen verpleegkunde en verzorging. We willen onze gebruikers zoveel mogelijk Nederlandstalige publicaties over deze onderwerpen aanbieden.

Catalogus

De verzameling boeken en audiovisuele programma’s is geordend volgens een classificatieschema. Er ligt een uitgebreide én een beknopte lijst met rubrieknummers ter inzage. Om boeken of programma’s te vinden, raadpleeg je de onlinecatalogus op onze website. Je kunt zoeken op titelwoorden, rubrieknummers, trefwoorden, auteursnamen en namen van organisaties. Je hebt beschikking over onze catalogus, catalogus en databanken.

Tijdschriften

De bibliotheek heeft een abonnement op ongeveer 100 tijdschriften die aansluiten op de collectie. Om te zoeken in de tijdschriftliteratuur raadpleeg je de catalogus en selecteer je artikelen i.p.v. volledige catalogus. Verpleegkundige tijdschriften worden apart ontsloten via Invert.

Lenen, kopiëren, printen

Als student of docent mag je boeken lenen voor een periode van twee weken. Tijdschriften moeten ter plaatse blijven. Audiovisuele programma’s kan je lenen voor één dag. De uitleenbalie is geautomatiseerd. Je kunt enkel lenen met je studentenkaart of met een speciale lenerskaart. Om te kopiëren log je in met je studentennummer of gebruik je de U-key van de balie. Kopiëren kost 7 cent recto of 8 cent recto verso. Printen kun je zodra je ingelogd bent op een pc.  Als je geen printtegoed meer hebt, kun je een printkaart bekomen aan de balie beneden. De code op de kaart voer je dan in op http://printer.hivset.be. Een printkaart kost 2 euro.

Suggesties en klachten

Heb je suggesties in verband met de werking van de bibliotheek of vind je dat sommige dingen beter kunnen, laat het ons dan weten. 

Bibliotheek Elisabeth
Herentalsstraat 70 - 2300 Turnhout - 014 47 13 00 (Intern nr. 310)

E-mails: jan.godecharle@hivset.bekoen.vanstiphout@hivset.be en kasper.snoecx@hivset.be