Menu

Onze databanken

SpringerLink

Springer biedt toegang tot enkele honderden wetenschappelijke tijdschriften. De databank bevat ondermeer bijna 400 biomedische titels.

http://link.springer.com

Krantenarchief

De persdatabank GoPress bevat de artikelen van alle Vlaamse kranten en een aantal magazines in full text (enkel gratis raadpleegbaar op school).

http://krantenarchief.bibliotheek.be

INVERT

INVERT staat voor Index van de Nederlandstalige verpleegkundige tijdschriftliteratuur. Deze databank wordt door onze bibliotheek gepubliceerd en ontsluit ongeveer 50 Nederlandstalige verpleegkundige tijdschriften. INVERT bevat referenties vanaf 1993. Klik hier voor meer informatie over INVERT (enkel gratis raadpleegbaar op school).

http://www.invert.be

PubMed/Medline

Dit is de belangrijkste internationale medische databank. Ze bevat referenties en abstracts uit meer dan 3000 tijdschriften over geneeskunde en gezondheidszorg. PubMed bevat zelf geen full text maar toont wel knoppen die je bij de volledige artikelen kunnen brengen.
Of we toegang hebben tot de volledige tekst van een artikel uit PubMed, kan je zien als je bij het resultaat van je opzoeking kiest voor Display Abstract in plaats van Summary. Je ziet dan een knop met K.H.Kempen - full text. Klik op die knop om naar het artikel te gaan op de site van EBSCO of Science Direct.
Deze knoppen zie je alleen als je PubMed opstart via de link op Elis@-net of op de HIVSET-website. Je hebt alleen toegang tot de full text van de artikelen op de pc's van het Hivset of de KH Kempen.

Bij de meeste artikelen vind je ook nog een knop die je naar de site van de uitgever van het tijdschrift brengt. Om daar het artikel te lezen, moet je echter betalen.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov

EBSCO-databanken

Enkele interessante internationale databanken uit diverse onderwerpsgebieden waarvan sommige ook volledige artikelen bevatten.
Onder meer te raadplegen zijn:
- Academic Search Elite
- Business Source Elite
- Eric (opvoedkunde en onderwijs)

http://search.epnet.com

ScienceDirect

Databank die toegang geeft tot de full text van bijna 900 Engelstalige wetenschappelijke tijdschriften. Daarbij ook medische en verpleegkundige titels.

http://www.sciencedirect.com

Google Scholar

Google Scholar is geen gewone webzoekmachine zoals Google, maar is speciaal opgezet om wetenschappelijke publicaties te ontsluiten. Bovendien is deze zoekmachine ook een citatie-index: bij elke publicatie wordt een aantal andere publicaties opgegeven die de eerste publicaties hebben geciteerd. Google Scholar is nog maar in een testfase, maar geeft toch al interessante resultaten.

http://scholar.google.com