Menu

Hand(vatten-)boek Geen Paniek

HIVSET heeft in loop van de decennia onschatbare kennis en ervaring opgebouwd rond interculturaliteit, diversiteit en anderstaligheid door OKAN, door het Zorgportaal van het Hoger Beroepsonderwijs Verpleegkunde (HBO5) en door het Expertisecentrum DoorElkaar van het Vormingscentrum Hivset.

Lieve Lenaerts, HIVSET-expert interculturaliteit en anderstaligheid, heeft samen met Yasmine Wauthier (documentalist bij docAtlas) deze kennis en ervaring gebundeld in het boek “Geen Paniek. Snel op weg met anderstalige nieuwkomers”:

“Anderstalige nieuwkomers… ze zijn vandaag een belangrijk aandachtspunt op school. Het hoe en waarom van hun begeleiding veroorzaakt soms paniek. Hoe begin ik eraan? Hoe overwin ik de taal- en cultuurkloof? Waar kan ik geschikt materiaal vinden? Waarop let ik bij de selectie van methodieken? (…)” - citaat uit inhoudsopgave

Op deze en vele andere vragen van leerkrachten proberen Lieve Lenaerts en Yasmine Wauthier een antwoord te bieden. Daarvoor bundelden ze een massa tips van leer-krachten en beknopte theoretische achtergrondinformatie rond 16 onderwerpen.

Yasmine Wauthier: “We zijn zoveel leerkrachten tegengekomen die prachtige dingen gedaan hebben. Maar er is geen kanaal om dat over te brengen naar andere leerkrachten. Dat is wat we willen doen: ervaringen van leerkrachten meegeven aan andere leerkrachten. Zodat zij daar ook mee aan de slag kunnen gaan en nieuwe methoden kunnen uitproberen.” Dankzij dit boek zullen medewerkers niet langer in paniek raken, maar kunnen ze integendeel snel op weg met anderstalige nieuwkomers.

Bestanden

Ga terug naar overzicht