Menu

CIEZO MOL VOPT

Spanning, bibber, zenuwen, twijfel, bang hartje, onrust en 'we zien wel', alias de studenten van VB Ciezo Mol. Ze zetten vanmorgen hun eerste echte stappen in het VOP (Vakoverschrijdend project communicatie en geriatrie) in de Witte Meren in Mol. Ze zochten onder het toeziend oog van de ergo's van De Witte Meren informatie op over hun volgpersoon, een bewoner met dementie. Nog vragen? Geen paniek: de docente communicatie gaf nog extra tips over 'Communiceren op het ritme van een bewoner met dementie'.

9.30 u. werden ze verwacht op de kamer van hun bewoner.... dit uurtje vloog te snel om... Er was zoveel verbinding tussen onze studenten en bewoners. Ze vonden raakpunten en raakten elkaar. Om 10.30 u mochten ze met onze bewoners naar de activiteit... hen helpen, hen ondersteunen of motiveren... Bij het ventilatie- en reflectiemoment was er niets meer over van de spanning, de zenuwen, de twijfels, ..... Energie, gerustgesteld, waardering, dankbaarheid, amusement, opluchting, verrijking ... ze kwamen als totaal herboren studenten het lokaal binnen...

En dit is nog maar het begin: onze studenten gaan nog grotere uitdagingen aan nl. activiteiten voor hun bewoners bedenken en begeleiden. Maar eerst een maand stage dus het vervolg van dit VOP komt op 23 april.Tot dan!  Dank aan de inzet van een warm en hulpvaardig team van De Witte Meren!

Ga terug naar overzicht