Menu

HIVSET breidt werkplekleren uit naar Herentals en Mol

Vanaf 1 september 2015 breidt het HIVSET Hoger Beroepsonderwijs Verpleegkunde uit naar Herentals en Mol. Via een samenwerkingsakkoord met woonzorgcentrum Vogelzang (Armonea-groep) uit Herentals en woonzorgcentrum Witte Meren (Zorgnet Vlaanderen) uit Mol start men met een groot innovatief pedagogisch project. Concreet betekent dit dat de meerderheid van de lessen doorgaat in de Woon- en Zorgcentra zodat de theorie onmiddellijk gekoppeld, getoetst en toegepast kan worden in de praktijk. Dit gebeurt in overleg met het ziekenhuis Sint-Elisabeth uit Herentals en het Heilig Hartziekenhuis uit Mol.

Het HIVSET wil door dit innovatief project de relatie tussen de school en het werkveld versterken en de studenten verpleegkunde in eigen regio vertrouwd maken met de bestaande gezondheidsorganisaties.

Op 17 maart om 8.30 u wordt de aftrap gegeven in het woonzorgcentrum Vogelzang. De ‘valbus’ zal dan voor een eerste maal parkeren in Vogelzang. Zowel studenten als personeelsleden zullen gedurende enkele uren geconfronteerd worden met obstakels, evenwichtsproblemen en slecht zien. Door middel van het geriatrisch pak zullen ze ondervinden wat het betekent om met beperkingen door het leven te gaan. Deze campagne kadert in de week van de valpreventie van 20/4 tot 26/4/2015. U bent welkom volgende week dinsdag vanaf 8.30u in WZC Vogelzang.

U kan de fotoreportage hier bekijken.

CONTACT
Daniël Leeten, directeur HBO5, 014 47 13 00, daniel.leeten@hivset.be
Jan Smolders, directeur WZC Witte Meren, 014 31 58 61, directie@wzcwittemeren.be
Werner Wilssens, directeur WZC Vogelzang, 014 76 21 00, vogelzang.dir@armonea.be

Studenten die willen instromen nemen best contact op met:
Bieke Hannes, verantwoordelijke Herentals, 014 47 13 00, bieke.hannes@hivset.be
Leen Aerts, verantwoordelijke Mol, 014 47 13 00, leen.aerts@hivset.be

Ga terug naar overzicht