Menu

HIVSET ontvangt Chinese gasten

HIVSET staat bekend om snel en doelgericht in te spelen op de uitdagingen van de toekomst. Dat bewijst de school met haar innovatieve opleidingen en vormingen, met haar op stapel staande vernieuwingen van de infrastructuur en met de initiatieven rond internationalisering.

Ook HIVSET beseft dat China de wereldreferentie wordt. Bob Van de Putte, algemeen directeur, licht toe: “Thomas More en Stad Turnhout hebben al een aantal jaren een samenwerking met de school in Hanzhong. Omdat ons niveau van verpleegkunde heel erg aansluit bij dat van China hebben wij niet geaarzeld om bij deze samenwerking aan te sluiten. Resultaat is dat we samen met Thomas More een programma voor de twee Chinese docenten hebben uitgewerkt. Doel van deze samenwerking is om volgend jaar met een aantal docenten en studenten van beide scholen een inleefreis te maken naar China.”

Dit programma bestond uit een diversiteit aan activiteiten. Maandag konden de 2 Chinese gastdocenten de Veerkrachtige Middag (sensibiliseringsproject in het bijzonder voor jongeren met psychische moeilijkheden) van het HIVSET mee beleven. De volgende dag bewonderden ze het vernieuwde skillslab en konden meteen een praktijkles volgen. Woensdag vernamen ze wat Duaal Leren inhoudt, een nieuw en succesvol project van HIVSET waar studenten grotendeels op de werkvloer leren. Vrijdagmorgen konden ze mee aanschuiven aan het ontbijt voor de Dag van de Leerkracht. Nadien brachten ze een bezoek aan het zorgethisch lab deSpiegeling, CIEZO Lille en GOZO (gecombineerd onderwijs).

De Chinese collega’s waren bijzonder geïnteresseerd en enthousiast. Dat bleek uit het groot aantal foto’s ze namen en de voortdurende terugkoppeling die ze via de moderne sociale media met hun thuisland deden.

Niet te verwonderen dat HIVSET op vlak van internationalisering eveneens een poleposition inneemt.

Meer info:
Bob Van de Putte, algemeen directeur
bob.van.de.putte@hivset.be
​014 47 13 00

Ga terug naar overzicht