Menu

Met veerkracht het schooljaar in!

Reeds voor de derde keer organiseerden de studenten en docenten Geestelijke Gezondheidszorg van het Hoger Beroepsonderwijs Verpleegkunde (HBO5) van het HIVSET de veerkrachtige middag. Dit engagement vloeit voort uit de jaarlijkse Werelddag Geestelijke Gezondheid die iedereen uitnodigt stil te staan bij zijn/haar geestelijke gezondheid en die van anderen.

Na een voormiddag regenen en waaien klaarde het even voor de middag verrassend op en kwam zelfs een herfstzonnetje stralen. Docenten en studenten hadden de binnenplaats van de campus omgetoverd tot een feestelijk, vreugdevol en dynamisch gebeuren. Alle betrokken studenten en docenten droegen een lichtblauw ‘samen veerkrachtig’ T-shirt. Twee uur was maar nipt genoeg om alle stands (StigWa, ’t Twijgje) te bezoeken en om aan alle activiteiten deel te nemen. Je kreeg een te gekke veerkrachtige tattoo als je minstens 2 mensen gelukkig maakte met een (schriftelijk) compliment. Je koos een button die je huidige gevoelen(s) duidelijk maakte waarover je dan kon praten. Je kon je uitleven op het ‘gekke fietsen’-parcours en ook ‘warme William’ was van de partij (die laatste i.s.m. de stad Turnhout). De studenten hadden zelfs de mogelijkheid met darts te mikken op hun meest veerkrachtige docent(e). Je kon eens goed uit de bol gaan met aangevraagde plaatjes bij radio Spirelli. Of je kon zalig pauzeren in de relaxzetels. En tenslotte je te goed doen aan overheerlijke pasta.

Dhr. Daniël Leeten, directeur postsecundair onderwijs, was een gelukkig man en schreef bij de complimenten: “Super hoe jullie er als team - zelfs in de drukke periodes – zijn voor jullie studenten en voor jullie studenten gaan. Dit vraagt van jullie heel wat veerkracht.” Deze veerkrachtige middag toonde aan dat mensen een ongelooflijke kracht hebben om anderen gelukkig te maken en dat je nooit alleen hoeft te blijven met je gevoelens.

Ga terug naar overzicht