Menu

Nog 100 dagen!

Op vrijdag 6 maart 2020 was er de slotdag van de 100-dagenweek van onze zesdejaars. Na een week waarin we onze laatstejaars in de gekste outfits op school zagen aankomen, brak vandaag dan eindelijk de lang verwachte apotheose aan. 

De dag startte met een ontbijt. Croissants en chocoladebroodjes, verschillende soorten beleg, choco, confituur en eitjes, koffie en fruitsap: in de cafetaria stond een heus buffet klaar. Na het ontbijt voorzagen de leerkrachten verschillende groepsbindende activiteiten, gebaseerd op een combinatie van vertrouwen en behendigheid. Daarna werd het tijd om de dansjes nog eens te oefenen, want het toonmoment vlak voor de middagpauze kwam ook stilaan dichtbij. Rond elf uur verzamelden alle klassen uit de eerste, tweede en derde graad in de sporthal om te genieten van eersteklas entertainment door de zesdejaars. Samson & Gert, de vogeltjesdans maar vooral héél veel hedendaagse muziek passeerden de revue en werden voorzien van de meest originele moves. 

Naargelang de middag naderde, begon iedereen meer en meer uit te kijken naar het moment waarop de mobiele frituur de speelplaats kwam opgereden. Ook de weergoden zaten mee: het was een grote meevaller dat het droog bleef terwijl iedereen ging aanschuiven voor een frietje en warme snack.

Terwijl het na de middagpauze voor alle klassen tijd was om terug naar de les te gaan, toverden de zesdejaars de cafetaria om tot een fuifzaal. Tot halfweg de namiddag wist een dj onze leerlingen te amuseren, toen de bel het teken gaf dat het tijd was om de aftocht te blazen. Door een meer dan enthousiaste erehaag van leerlingen verlieten onze zesdejaars de school. Kwestie van al eens te oefenen voor in juni.

Ga terug naar overzicht