Menu

rode neuzen op 1 september om 11.55

HIVSET slaat al meteen de eerste schooldag de juiste toon aan: in het bijzonder de studenten en leerkrachten van het Hoger Beroepsonderwijs Verpleegkunde en Leefgroepenwerking zetten allen een rode neus op. Klokslag vijf voor twaalf verzamelen zij met hun rode neus op de binnenplaats voor een groepsfoto en tal van ludieke snapshots. HIVSET gunt de studenten verpleegkunde en leefgroepenwerking tijdens de eerste schooldag 's middags nog een nazomers festivalletje. Muziek van Q-music, beachvlaggen, strandstoelen, frisdrank en zelfs HIVSET TV.

Overigens zetten op 1 september meer dan 3500 studenten en personeelsleden HBO verpleegkunde een rode neus op om aandacht te vragen voor jongeren met psychische problemen. Hun actie kadert binnen de Rode Neuzen Dag, georganiseerd door VTM, Q-music en Belfius. Het doel? Geld inzamelen voor meer psychologische hulp aan jongeren. Hoe? Door lekker gek te doen.

De HBO5-opleiding verpleegkunde (hoger beroepsonderwijs) wordt ingericht door scholen voor verpleegkunde. De verpleegkundescholen in Vlaanderen bundelen de krachten om hun signaal extra krachtig te maken. Zo willen ze het taboe rond psychische problemen doorbreken en met humor de problematiek bespreekbaar maken. Met het ingezamelde geld kunnen jongeren vroeger geholpen worden zodat problemen niet erger worden. Waarom precies om vijf voor twaalf? Omdat het voor sommige jongeren echt hoog tijd is om meer hulpverlening te krijgen. Bovendien verwijst 5-12 naar de grote slotshow die op 5 december plaatsvindt op radio en televisie.

“We willen niet blind zijn voor de psychische problemen waar veel jongeren mee te kampen hebben”, aldus dhr. Bob Van de Putte, algemeen directeur HIVSET. “Niet alleen komen onze studenten via de vele stages in aanraking met personen met een psychische kwetsbaarheid, we ervaren dat ook onze eigen studenten wel eens mentale moeilijkheden hebben. Hoe vroeger jongeren geholpen worden, hoe beter. Daarom zetten wij op 1 september massaal onze rode neus op.”

Video's

Ga terug naar overzicht