Menu

Samen veerkrachtig de middagpauze door!

Onze studenten verpleegkunde hebben dinsdag 29 september op een veerkrachtige manier de middagpauze doorgebracht. Ze vroegen op die manier aandacht voor mensen met psychische problemen. Meer dan één Belg op negen kampt met psychische problemen. Het is dus hoog tijd om deze complexe, maar vaak onuitgesproken problemen de aandacht te geven die ze verdienen. 
“Als school met alle opleidingen in de gezondheidszorg en zorg, hebben wij hier een belangrijke rol in. We zouden open moeten kijken naar elke persoon die zorg nodig heeft!”, benadrukt directeur Daniël Leeten. Heidi Lemmens, vakgroepverantwoordelijke Psychiatrie vult aan: "We willen mensen met psychische problemen laten voelen dat we er zijn. Dat we niet met een ‘stempel’ naar hen kijken, omdat we allen kwetsbaar zijn. Samen staan we niet alleen sterker, maar springen we zelfs verder."
Deze actie 'Samen veerkrachtig' is het thema van de volgende Werelddag van de Geestelijke Gezondheid (10 oktober) die Geestelijk Gezond Vlaanderen onder de aandacht wil brengen. Wie veerkrachtig is, kan de risico's van psychische problemen inperken. 
En of het HIVSET veerkrachtig is: samen springen op een springkasteel, ondertekenen van het charter, smullen van veerkrachtige soep, beluisteren van wervelende muziek, nemen van veerkrachtige foto's, veerkrachtig stempelen met stigWA van PC Bethanië en een veerkrachtig filmpje van Radio Gaga.

Meer info: heidi.lemmens@hivset.be – 014 47 13 00

 

Video's

Ga terug naar overzicht