Menu

Thuis-en bejaardenzorg (7BSO)

Voor info en/of inschrijven:
Tussen 1/9-15/11 en 1/2-15/5 neem je rechtstreeks contact op met de vermelde contactpersoon.
Afspraak maken

7de jaar BSO

geslaagd = diploma Secundair Onderwijs + certificaat Thuis-en bejaardenzorg (na slagen in beide modules) + registratie als zorgkundige

 

Voor je begint (toelatingsvoorwaarden)

Je hebt een certificaat van de basisopleiding Verzorging of een studiegetuigschrift van het tweede jaar van de 3de graad Verzorging in het BSO.

Je hebt in de voorbije jaren een andere studierichting in de 3de graad van het studiegebied Personenzorg met succes doorlopen: TSO Sociale en technische wetenschappen, TSO Jeugd- en gehandicaptenzorg, TSO Gezondheids- en welzijnswetenschappen, BSO 7de jaar Organisatie-assistentie.

Een overstap vanuit de opleiding HBO5 Verpleegkunde is mogelijk indien je uit de vooropleiding personenzorg komt.  

 

Thuis- en bejaardenzorg

In het 7de jaar Thuis- en bejaardenzorg is afwisseling troef.  Je doorloopt 2 modules: 

  • Thuiszorg

  • Ouderen in complexe zorgsituaties

Het theoretisch gedeelte van deze modules bestaat uit beroepsgerichte praktijk en algemene vorming.  De stages nemen een derde van je tijd in beslag.  Je loopt stages in rust- en verzorgingstehuizen en in de thuiszorg.

Verder studeren

Dankzij het diploma Secundair Onderwijs krijg je de kans verder te studeren in het hoger onderwijs. Je kan natuurlijk ook aan het Hoger Beroepsonderwijs Verpleegkunde of in een 7de jaar TSO (SenSe) beginnen.

Let op:

Het is belangrijk om naast de informatie uit de opleidingsbrochure ook deze van de website na te lezen.  De informatie op de website is het meest actueel en correct.

Contact: annelies.stokbroekx@hivset.be

 

Bestanden

Neem contact met ons op

Persoonsgegevens

Achtergrond

Antispam

Verplicht

Ga terug naar overzicht