Menu

Studentenvereniging VETUR

Wie zijn we?

VETUR staat voor VErpleeg-/VErloskunde TURnhout en bestaat uit studenten van Thomas More departement Gezondheidszorg Turnhout en uit studenten van HBO5 Verpleegkunde (Den A2 uit de volksmond...). Wij zijn een studentenclub voor en door studenten, en wij willen laten zien dat er meer is dan enkel en alleen studeren. Met trots willen wij jullie ook vertellen dat onze studentenvereniging en aldus ook Praesidium al 38 jaar bestaat en dat wij zowel de oudste als de bekendste Club van Turnhout zijn!! Dit hebben we uiteraard niet alleen gedaan. We mogen onze medewerkers, docenten en het allerbelangrijskte, onze studenten, dan ook niet vergeten. Zonder jullie hadden we niet gestaan waar we nu staan, waarvoor ongelooflijk veel DANK! 

Ook jij daar kan hier deel van uitmaken! Kom eens een kijkje nemen op één van onze talrijke activiteiten. Drink een pintje met ons, maak een praatje en we zullen je met plezier vertellen hoe leuk het is om student bij VETUR te zijn! Maak iets fijn van je anders saaie, (leer)stoffige studententijd.. Wij spreken uit ervaring! Je studententijd vliegt snel voorbij, laat het dan op zijn minst MEMORABEL zijn, dan zal je er achteraf met heimwee naar terugkijken en heb je niet het gevoel iets 'gemist' te hebben!

Ons wapenschild

Het wapenschild van Vetur heeft de vorm van een heraldisch Vlaams schild, horizontaal aan het hoofd en afgerond aan de voet. het veld is midden door gedeeld. de linkerhelft van het veld is verdeeld in 4 vakken. Links onder staat het oorspronkelijke "Vetur"-symbool dat dateert uit 1978. Hier is plaats gemaakt voor een veelgebruikt instrument uit onze sector! De spuit staat nu eenmaal centraal voor Verpleegkunde, de verlostang voor de Verloskunde/Vroedkunde. er zijn maar 2 andere vakken opgevuld. Links "Het Hert" dat symbool staat voor ons actieterrein, de stad Turnhout. En rechts "De Vlaamse Leeuw", die uiteraard verwijst naar Vlaanderen. Het schild is omlijnd in paars en heeft witte letters. De achtergrond is uitgevoerd in sabel en de aanlijning is zoals u ziet paars. De rechterhelft toont het monogram van Vetur. Dit bestaat uit de letters U, F, E en nogmaals F, de beginletters van onze lijfspreuk én visie: "Ubicumque Fortis Et Fidelis". Die letters zijn vervolgens dooreengevlochten met de letter V, de beginletter van Vetur, gevolgd door een uitroepteken. "Ubicumque Fortis Et Fidelis" wat letterlijk betekent: "gelijk waar kracht!" wordt door ons van Vetur opgenomen in onze werking als: ONVOORWAARDELIJK STERK & TROUW! 

Ons lijflied

Wijze waarop het gezongen wordt: 

"De wereld is een toverbal"

Studeren is een zware taak, 
vooral als het om levens gaat.. 
Onze boeken gaan soms aan de kant, 
dan wordt het écht plezant!

Chorus:
Wij houden van het drinken, 
die lekker koude pinten,
het feesten vinden wij toch zooo plezant.
Vetur staat te blinken, 
Laten we hier op klinken, 
komaaa-aa-aan, drink er eentje mee!

Vroedvrouwen die staan hier klaar,
en verpleging is een mooie zaak.
Je weet dat het een noodzaak is, 
anders loopt het mis.

(Chorus)

De binkenstad is ons terrein, 
in Turnhout is het reuzefijn.
't Studentenleven bruist hier echt.
VETUR HOUDT ONS RECHT!
 

Ga terug naar overzicht