Menu

Groepsbinding in VV

Nu eergisteren de rapporten zijn uitgedeeld en voor de vierdejaars de eerste module van het schooljaar is afgesloten, schiet vandaag de volgende module uit de startblokken. Daarmee start ineens ook de tweede helft van het schooljaar.

In de tweede graad zetten we die goed in met allerlei groepsbindende activiteiten. De leerlingen van het derde en vierde jaar Voeding-Verzorging waren snel wakker vandaag, zoveel is zeker. Een hindernissenparcours in de sporthal, balspelen en bewegingsoefeningen brachten de nodige activiteit in onze heterogene groep tieners. 

Tegenover die overdaad aan actie kwamen enkele vaardigheden waar behendigheid, geduld en precisie centraal staan. Een kaartenhuisje bouwen is makkelijker gezegd dan gedaan, zo merkten ook de leerlingen. Of wie maakte vroeger geen tekeningen door cijfers met elkaar te verbinden? Makkelijk, toch? Zeker. Tot je met je medeleerlingen samen één stift moet gaan bedienen en je zelf alleen een touwtje in handen hebt. Dan is het kwestie van samenwerken.

Na een teambuilding van een halve dag, zijn onze klassen van de tweede graad begonnen aan de tweede helft van hun schooljaar. Veel succes!

Ga terug naar overzicht