Menu

Kleuters op bezoek in Hivset!

Vanochtend trippelden enkele klassen kleutertjes uit de kleuterschool Sint-Jozefscollege onze gebouwen binnen. Ze werden opgevangen en entertaind door onze leerlingen in het derde jaar verzorging.

Binnen de vakken PAV, LO en PO werkten onze derdejaars een leuke activiteit uit voor hun kleinere collega's. Bij PAV sprokkelden ze info, inspiratie en andere ideeën bij elkaar om met de kleuters aan de slag te gaan. Tijdens de uren lichamelijke opvoeding verwerkten ze die info tot concrete activiteiten. Onze sporthal werd omgetoverd tot een heuse binnenspeeltuin waar werd gelopen en gesprongen, gegooid en geschoven, gelachen en gedanst. Na de activiteit gingen de kleuters trots naar huis met hun eigen medaille. Die werd eerder tijdens de lessen PO door onze leerlingen gemaakt.

Een heel leerrijke en intensieve activiteit, zo blijkt. Want nu weten onze leerlingen hoe het écht is om zo'n groep kleine mensjes educatief verantwoord te entertainen. En valt dat dan misschien vermoeiender dan gedacht? Misschien wel, maar het was daarom niet minder leuk, en dat zag je!

Ga terug naar overzicht