Menu

Onthaal groene vlag

Dinsdag 27 oktober tijdens de pauze van 10.00 u werd deze vlag feestelijk verwelkomd en officieel ingehuldigd. De leerlingen hielden de vlag trots hoog terwijl een sfeervol muziekje de toespraak van dhr. Hellinck, directeur secundair onderwijs, begeleidde. Symbolisch werd een olympische vlam ontstoken en kregen de leerlingen een stukje fruit.

“Het MOS (Milieuzorg op School) van het HIVSET is stilaan een gevestigde waarde geworden. Reeds jaren organiseert het HIVSET bewustwordingsacties. Dikwijls ludiek, soms heel ernstig, maar telkens met dezelfde bedoeling: de leerlingen bewust te maken van de problematiek rond afval, biodiversiteit, water, mobiliteit, opwarming van de aarde enz. Nu wetenschappelijk vaststaat dat de mens aan de basis ligt van de opwarming van de aarde vinden onze leerlingen en leerkrachten het meer dan ooit noodzakelijk om groene projecten uit te werken”, kadert Erik Hellinck.

Greet van Sas vult aan: “Het hebben van deze groene vlag impliceert natuurlijk ook dat we ons hier naar moeten gedragen. Eigenlijk zien we deze vlag als een warme oproep aan iedereen om 'duurzaamheid' ook op school hoog in het vaandel te dragen! Onze olympische vlag wil deze intentie warm houden.”

De vlag kreeg een mooi en zichtbaar plaatsje in de hal van het gebouw in de Apostoliekenstraat.

Video's

Ga terug naar overzicht