Menu

Solidariteitstocht

HIVSET stapt 4500 € bijeen met Solidariteitstocht van 1 april

Om de drie jaar organiseert het HIVSET een solidariteitstocht ten voordele van zeer concrete doelen. Dit jaar werd vanuit het Pastoraal Team gekozen voor:

Candle in the Dark (http://www.candleinthedark.be/)
Lourdesreizen bisdom Antwerpen (http://www.dba-lourdes.org/)
Komati Care Centre (http://www.komaticarecentre.com/)

Vanaf september zijn vele leraren en leerlingen in de weer om deze tocht letterlijk en figuurlijk in goede banen te leiden. De vroege ploeg van zo’n 70 personen startte om 6.30 u. stipt voor een tocht van 25 km ten noorden van Turnhout. Het was droog en de ergste wind was gaan liggen. Het merendeel van studenten en leraren (een duizendtal) vertrok om 8.30 u. zowel vanuit de Herentalsstraat als de Apostoliekenstraat voor de tocht van 12 km.  Er werd gelachen, getroost, geweend, gevloekt, geduwd, gezorgd, … (sfeerfoto’s in bijlage)

De wandelaars konden even pauzeren in de Stadboerderij van Turnhout. Het eindevenement ging door in de fuifzaal de Futur aan de Warande van Turnhout. Leraren van het HIVSET presenteerden hier het lijflied van de tocht (‘Wij stappen door’), leerlingen konden djembé spelen, hun dorst lessen, snuisteren bij de kraampjes, luisteren naar een live dj, hun blaren laten verzorgen…

En als hoogtepunt werd het bedrag bekendgemaakt dat de sponsors gaven: 4500€, voor elk project 1500€. Directeur Erik Hellinck: “Elke keer is zo’n tocht een intensieve opdracht zowel voor onze collega’s als studenten. Maar ook elke keer opnieuw heeft iedereen tijdens en na de tocht het gevoel dat dit evenement de moeite waard is. Omdat het staat voor wat HIVSET o.a. betekent nl. warme solidariteit en dynamische openheid. En omdat bepaalde verenigingen een broodnodige financiële aanmoediging ontvangen. Nog maar zelden hebben we zoveel geld ingezameld, met dank aan alle sponsors.”

May Claes en Eva Joos coördineerden samen met de stuurgroep (Annelies, Elise en Hild) het hele gebeuren. May coördineert al voor de vierde keer het gebeuren: “Het is een grote uitdaging om alles op mekaar af te stemmen en de laatste week heb ik niet veel geslapen. Maar de lachende gezichten van de studenten en de vele positieve reacties van de collega’s tijdens de tocht en op het eindevenement trekken me al gauw over de streep om ook weer over 3 jaar er volledig voor te gaan.” Eva vult aan: “We hebben nu een solide basis die ons toelaat om de huidige werkpunten aan te pakken en de organisatie binnen 3 jaar nog vlotter te laten verlopen. Ik hoop dat deze tocht zal uitgroeien tot een begrip zowel in Turnhout als ver daarbuiten.”

Meer info:

erik.hellinck@hivset.be
may.claes@hivset.be
eva.joos@hivset.be

Ga terug naar overzicht