Menu

Story Of My Life : De leerlingen van Okan D vertellen een verhaal.

Of het nu gaat over een hobby, dromen, wie jij bent of wat je hebt meegemaakt: iedereen heeft een uniek verhaal te vertellen. De organisatie Blenders hielp Okan D met het uitwerken hiervan.

Gedurende 2 maanden heeft Okan D deelgenomen aan verschillende activiteiten en workshops rond digital storytelling. In dit project, begeleid en ondersteund door 'Blenders', brengen de leerlingen van Okan D een tentoonstelling waarmee ze hun vluchtelingenverhaal vertellen aan de leerkrachten en leerlingen in de school. Ze tonen je de wereld door hun ogen aan de hand van foto's, filmpjes en een geschreven verhaal.

Door middel van digital storytelling maken onze leerlingen kennis met nieuwe digitale vaardigheden zoals filmen en monteren, fotografie en vele andere technieken. Om de onthulling van de tentoonstelling goed te kunnen afronden, hebben ze ook leren presenteren.

Dat het initiatief enthousiast wordt onthaald, bewijst de feedback die we van de bezoekers krijgen. Op de briefjes die met wasknijpers werden opgehangen lezen we o.a.:

  • "Het is mooi om dingen van jullie te weten te komen op deze kunstige manier. We leren jullie weer op een andere manier kennen."
  • "Ik vind elk verhaal mooi. Ik vind het fijn om al die verschillende verhalen te lezen, ieder vertelt zijn verhaal op zijn eigen manier. Dat raakt me."
  • "Heel mooi dat we kunnen kennismaken met hoe jullie geleefd hebben. Ik heb heel veel respect voor jullie."

Kortom, in 'Story Of My Life' hebben niet alleen de leerlingen van Okan D veel interessante vaardigheden geleerd, ze hebben ook de rest van de school weten te boeien met hún verhaal.

Ga terug naar overzicht