Menu

3e jaar Maatschappij en Welzijnswetenschappen (NIEUW!)

Afspraak maken

 

Maatschappij- en welzijnswetenschappen is een theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Ze combineert een brede algemene vorming met een inleiding in filosofie en met sociologie en psychologie. Deze richting is iets voor jou als je geboeid bent door de mens en zijn gedrag, de samenleving en de actualiteit. Je leert filosoferen over de mens, de wereld rondom ons, het goed en het kwade, het geluk en de zin van het leven. Daarnaast maak je kennis met klassieke psychologische en sociologische theorieën. Dat alles vanuit contexten en voorbeelden uit de samenleving, gezondheid en welzijn.

Verder zie je in onze lessentabel dat we tijd maken voor een klastitularisuur, artistieke vorming en seminarie. In het klastitularisuur werk je samen met je klastitularis aan welbevinden, groepsvorming en leren leren. Bij artistieke vorming doorloop je een creatief proces, zodat je een bredere algemene vorming krijgt. In seminarie werk je aan projecten rond verschillende onderwerpen. De focus ligt op ICT vaardigheden, basis economie en maatschappelijke thema’s.

Afspraak op school

Wil jij onze school bezoeken voor meer info over de studierichting en een rondleiding door de gebouwen? Als de coronamaatregelen het toelaten, organiseren we een infoavond op 11 mei 2021. We ontvangen je enkel op afspraak om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Je kan een afspraak maken door het formulier hieronder in te vullen. We nemen achteraf sowieso nog even met je contact op. 

Maak een afspraak!

Neem contact met ons op.

PersoonsgegevensAchtergrond

Antispam

Verplicht

Ga terug naar overzicht