Menu

3e jaar Zorg en Welzijn (NIEUW !)

Afspraak maken

De opleiding Zorg en Welzijn is een praktisch opleiding die gericht is op doorstroom naar de arbeidsmarkt (A-finaliteit). Je leert hoe je op een goede manier zorg draagt voor jezelf en hoe je moet omgaan met kinderen en volwassenen. Er wordt geoefend op sociale en communicatieve vaardigheden en je krijgt al een basis aan leerstof over de werking van het menselijk lichaam.

Het lessenpakket in het derde jaar bestaat uit 14 uur algemene vorming en 17 uur specifieke vorming.

Als school kiezen we er voor om de specifieke vorming op te delen in de vakken Gezondheid & Welzijn, Indirecte Zorg en Agogisch handelen. Zo komen alle aspecten van zorg dragen voor jezelf en anderen aan bod. Je leert (zorg)vragen herkennen door te observeren en interpreteren. Tijdens 2 halve dagen waarin vakoverschrijdend wordt gewerkt, krijg je de mogelijkheid om onder begeleiding van een leerkracht zelfstandig of in groepjes de leerstof uit de verschillende vakken te verwerken. Door in te zetten op teamteaching en projectmatig te werken is er op die momenten meer ruimte voor uitbreiding en remediëring.

Verder vullen we ons aanbod nog aan met 1 mentoruur per week waarin de leerlingen met hun mentor aan de slag gaan met reflectie, bijsturing en welbevinden.

Wil je graag kennismaken met onze school en de opleiding? Vul hieronder het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

ALGEMENE VORMING

14

Godsdienst

2

Engels

2

Lichamelijke opvoeding

2

Maatschappelijke vorming

2

Wiskunde/Natuurwetenschappen/Aardrijkskunde

3

Nederlands

3

SPECIFIEKE VORMING

10

Gezondheid & Welzijn

3

Indirecte zorg

4

Agogisch handelen

3

BIJ HIVSET

8

Vakoverschrijdend projectwerk

7

Mentoruur

1

Totaal

32

 

Afspraak op school

Wil jij onze school bezoeken voor meer info over de studierichting en een rondleiding door de gebouwen? Als de coronamaatregelen het toelaten, organiseren we een infoavond op 17 mei 2021. We ontvangen je enkel op afspraak om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Je kan een afspraak maken door het formulier hieronder in te vullen. We nemen achteraf sowieso nog even met je contact op. 

Maak een afspraak!

Neem contact met ons op.

PersoonsgegevensAchtergrond

Antispam

Verplicht

Ga terug naar overzicht