DUAAL LEREN

dentaaltechnicus

Duaal Leren
dentaaltechnicus

Wil je de kunst van het creëren van stralende glimlachen leren? Stap dan in de fascinerende wereld van de tandtechniek! Een tandtechnicus maakt in opdracht van de tandarts, orthodontist of kaakchirurg tandheelkundige werkstukken zoals protheses, kronen en bruggen. Onze opleiding biedt een uitgebreide en hands-on ervaring, waarbij je de vaardigheden en kennis zult verwerven die nodig zijn om hoogwaardige tandheelkundige protheses en apparaten te vervaardigen. Ontdek de perfecte mix van ambachtelijke precisie, wetenschappelijke inzichten en innovatieve technologieën terwijl je wordt begeleid door ervaren professionals in het vakgebied. Werk je graag met je handen of ontwerp je graag op een computer, heb je wat technisch inzicht en maak je graag deel uit van een patiëntgericht  team? Dan is dit wat voor jou!

Misschien een wat minder bekend beroep, maar zeker eentje waar je na je opleiding direct met al je creativiteit aan de slag kan. Tandtechnicus is een knelpuntberoep : een job is gegarandeerd! Het is bovendien een sector die zichzelf steeds voorbij steekt. Ontdek de nieuwste technologieën in 3D scannen en print in verschillende materialen de glimlach voor je patiënt.  

Dit kan je volgen :
Duaal 1 jarig traject: 38 u per week : 22u stage per week (betalend +/- 700 euro/maand) +16 u les per week na de basismodule

Tewerkstelling
Waarom? 
Mensen leven langer en zijn meer dental minded. Iedereen wil een mooi, recht en liefst wit gebit. Je helpt de mensen dit te bekomen door prothetische voorzieningen te maken.

Wat? Je komt terecht in een groot team, waar iedereen verantwoordelijkheden zal krijgen binnen het vakgebied. Sommige dentaaltechnici starten zelfstandig op.

Verder studeren
Je kan verder studeren in de opleiding duaal tandartsassistent. Professionele bachelor Mondhygiëniste of orthopedie sluiten evenzeer aan.

Ben je al overtuigd? Super, maak dan nu een afspraak voor info en/of inschrijven.