SECUNDAIR 1E GRAAD

De eerste brede graad

Op het HIVSET begeleiden we je mee om stap voor stap te ontdekken waar jij goed in bent, waar je uitdagingen liggen en wat je nauw aan het hart ligt.

In het eerste jaar bestaat het lessenpakket voor 1A en 1B uit 27 uren algemene vorming. Deze vakken zijn opgedeeld in drie interessegebieden: Mens & Samenleving, Wetenschappen & Techniek en Talen. In alle vakken wordt ingezet op het gebruik van ICT. Om in te zetten op verbondenheid worden een aantal vakken gegeven door middel van co-teaching. Dat wil zeggen dat de leerlingen van 1A en 1B samen in de klas zitten, bijvoorbeeld voor artistieke vorming, lichamelijke opvoeding en verkennen & verdiepen.

In het tweede jaar krijgen de leerlingen van de A-stroom 25 uur algemene vakken, 1 uur klasuur, 1 uur keuzegedeelte en 5 uur Maatschappij & Welzijn. De leerlingen van de B-stroom krijgen 20 uur algemene vorming, 1u klasuur, 1u keuzegedeelte en 10 uur Maatschappij en Welzijn. In het keuzegedeelte kunnen de leerlingen kiezen uit verdieping of remediëring Nederlands.

Opstroom

In het tweede jaar krijgen de leerlingen van  2B Opstroom 20 uur algemene vakken, 1 uur klasuur, 1 uur Focus! en 10 uur Opstroom. Tijdens het klasuur wordt in het tweede jaar ook gewerkt aan de studiekeuze. Bij Focus! zorgen we voor uitbreiding en remediëring van de hoofdvakken.

Bij het vak opstroom behandelen we extra leerstof voor Nederlands, Frans, wiskunde en geschiedenis. De leerstof die wordt aangeboden richt zich op de doelstellingen van de A-stroom. Het doel van deze optie is om een bredere basisvorming te voorzien, zodat in de tweede graad opstromen naar de dubbele finaliteit tot de mogelijkheden behoort. Deze optie is vooral geschikt voor leerlingen die wel van een theoretische uitdaging houden.

Ben je al overtuigd? Super, maak dan nu een afspraak voor info en/of inschrijven.

MAAK KENNIS met de opleiding