HIVSET

simulab

Simulab

Stap binnen in een wereld van realistische scenario’s en hands-on training die de toekomst van de zorg vormgeeft. Ons simulatielab is een innovatieve leeromgeving die onze studenten de mogelijkheid biedt om hun communicatieve  en teamvaardigheden te ontwikkelen en zich voor te bereiden op de uitdagingen van de moderne gezondheidszorg.

Je komt binnen in een volledig nagebouwde ziekenhuis- of thuiszorgkamer, waar je een simulatiepop of een echte simulant de zorgen kan toedienen die in het scenario verwacht worden. Intussen volgen je medestudenten en docent in een andere ruimte jouw interventie via camerabeelden die live weergeven wat je doet. In de regiekamer wordt jouw interventie opgevolgd en geregiseerd. Na het scenario, dat maximaal een 10-tal minuten duurt, volgt een debriefing waarbij je reflecteert over je handelingen, communicatie en eventuele teamwerking.  We verhogen je gevoel van veiligheid doordat je alleen (of met een beperkt aantal studenten) in de kamer binnengaat. Dit zorgt ervoor dat de inleving vlotter zal verlopen. 

Ons ervaren team van docenten en simulatie-experts begeleidt elke stap van het leerproces, van scenario-ontwikkeling tot debriefing. We geloven in een interactieve aanpak waarbij leren en reflecteren hand in hand gaan.

We kijken er naar uit om jou te verwelkomen in ons Simulab.