SECUNDAIR 3E GRAAD

Welzijnswetenschappen

Ben je benieuwd naar wetenschappelijke theorieën over de mens en zijn gedrag, de manier waarop hij functioneert binnen de samenleving en hoe die samenleving georganiseerd wordt? Dan is welzijnswetenschappen een uitstekende studiekeuze voor jou.

Welzijnswetenschappen is een theoretische studierichting in de domeingebonden doorstroomfinaliteit. Ze combineert een brede algemene vorming met filosofie, sociale en gedragswetenschappen, statistiek, biologie en chemie .

Je filosofeert over de mens, de wereld rondom ons, het goede en het kwade, geluk en de zin van het leven. Daarnaast ontwikkel je  een wetenschappelijk begrippenkader met betrekking tot sociale en gedragswetenschappen en leer je verbanden zien met betrekking tot de hedendaagse samenleving, sociaal recht en politiek, communicatie en de mens en zijn gedrag. Je reflecteert  over wetenschappelijke theorieën.

Je verwerft inzichten in de fysiologie en anatomie van de mens en de (an)organische stoffen. Dit alles vanuit contexten en voorbeelden uit de samenleving, gezondheid en welzijn.

Na het 6de jaar kan je, goed gewapend, aan je hogere studies beginnen. Misschien kies je voor een academische bachelor binnen de Sociale gezondheidswetenschappen, Psychologie of Pedagogische wetenschappen. Uiteraard is ook een professionele bachelor mogelijk, binnen Gezondheidszorg, Onderwijs of Sociaal-agogisch werk.

5WZW 6WZW
ALGEMENE VORMING uren/lesweek
Godsdienst 2 2
Geschiedenis 1 1
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Wetenschappen & Techniek
Aardrijkskunde 1 1
Wiskunde 3 3
Talen
Nederlands 4 4
Engels 2 2
Frans 2 2
SPECIFIEKE VORMING
Natuurwetenschappen 3 3
Filosofie 2 2
Toegepaste Sociale Wetenschappen 3 2
Toegepaste Gedragswetenschappen 3 3
Statistiek / 1
BIJ HIVSET
Seminarie-Klasuur 3 3
Esthetica 1 1
Ben je al overtuigd? Super, maak dan nu een afspraak voor meer info en/of inschrijven.