sense

APOTHEEKASSISTENT

Apotheekassistent

De opleiding Apotheekassistent is de ideale oplossing als je:

  • een kortere opleiding verkiest
  • een diploma wil halen met grote kans op werkzekerheid
  • je toe bent aan een nieuwe uitdaging

Het is een wetenschappelijk-technische studierichting met paramedische aspecten. De opleiding duurt 1 jaar. Via de opleidingsspecifieke vakken kom je alles te weten over de wereld van de apotheek. Je leert hoe geneesmiddelen in het lichaam werken om goed advies te kunnen geven. Hoe maak je bereidingen zoals gelulen, zalven en siropen?

De theoretische kennis wordt toegepast in de praktijk. Je hebt een groot aantal practica in het labo. Deze worden aangevuld met een minimum van 320 u. stage in een zelfstandige apotheek (waarvan eventueel een klein gedeelte in een ziekenhuisapotheek). Het is noodzakelijk dat je de leerstof op regelmatige basis thuis verwerkt. Dit betekent dat je dagelijks of 2-dagelijks de geziene leerstof moet studeren om bijvoorbeeld de basiskennis over voldoende te bezitten.

De opleiding is opgebouwd rond 7 competenties. Door op verschillende manieren leerstof te verwerken, maak je jezelf deze competenties eigen. Evalueren gebeurt het hele jaar door. De feedback die je krijgt op opdrachten, taken, toetsen,… is gerelateerd aan de 7 competenties. Wanneer je deze competenties hebt verworven, ben je klaar om in het werkveld te stappen.

Toelating

Je kan deze opleiding starten als je:

  • een diploma secundair onderwijs hebt met wetenschappelijke achtergrondkennis (voornamelijk biochemie en chemie) of
  • een diploma secundair onderwijs hebt zonder wetenschappelijke achtergrondkennis én deelneemt aan de opfrissingscursus chemie
Op jouw maat

Je kan deelnemen aan een vrijstellingsproef voor de lessen chemieAls je over minder wetenschappelijke bagage beschikt, volg je de opfrissingscursus chemie. Er bestaat de mogelijkheid om de opleiding te spreiden over twee schooljaren. Het meest ideale traject is het éénjarig permanente traject.

CONTACT
Ben je al overtuigd? Super, maak dan nu een afspraak voor info en/of inschrijven.

MAAK KENNIS met de opleiding

Meer info over Sense Apotheekassistent?
Download onze brochure!

Heb je toch wat meer informatie nodig?

Bel ons op 014 47 13 20
of mail naar info@hivset.be.