Graduaat Basisverpleegkunde

1. Turnhout

Je komt voltijds naar school in Turnhout. Lesweken en stageweken wisselen elkaar af. Voor de lessen op school streven we naar kleine klasgroepen van ongeveer 20 studenten. Zo’n kleine klas zorgt voor een persoonlijke aanpak en docenten die bereikbaar zijn.
Tijdens je stageweken krijg je begeleiding op de werkvloer van een stagementor en de verpleegkundigen van de stagedienst. Daarnaast krijg je van de school een stagedocent toegewezen die regelmatig langskomt om samen met jou te werken. Deze stagedocent geeft je onmiddellijk concrete feedback waardoor je de kans hebt om je functioneren bij te sturen indien nodig. Op deze manier begeleiden we je in het bereiken van je competenties

 • Start: elke module start op 1 september en 1 februari
 • Duur: 3 schooljaren (6 modules van een half jaar)
 • Locatie: Turnhout
 • Evaluatie: vanaf september 2021 starten we met permanente evaluatie in de 1e module (IV). De andere modules blijven volgens het oude stramien met examens werken. Gradueel voeren we deze permanentie evaluatie verder in en dooft het scenario met de examens uit.
Info & Contact

Sofie Berckvens en Elke Leemans: coordinatie-hbo5@hivset.be  

2. Ciezo

(Centra voor Innovatieve Externe Zorgopleidingen)
De opleiding in CIEZO is, net zoals ons traject 1, een voltijdse dagopleiding. In een CIEZO volg je de opleiding in het werkveld. In verschillende woonzorgcentra (WZC) in de regio hebben we lokalen ter beschikking om les te geven. We hebben er een skillslab om technieken te oefenen, maar geregeld trek je ook (onder begeleiding) het woonzorgcentrum of ziekenhuis in om je verpleegkundige vaardigheden in de praktijk te oefenen.
In een CIEZO gebruik je dezelfde cursussen als op school in Turnhout. Vaak maken docenten wel van de bijzondere leslocatie gebruik om de leerstof vakoverschrijdend te integreren. Daarnaast voelt het als student anders aan om elke dag les te krijgen in een woonzorgcentrum. Voor sommige studenten biedt  deze leeromgeving midden in het werkveld een extra stimulans, andere studenten verkiezen een levendige schoolomgeving.

Net als in traject 1 wisselen les- en stageweken elkaar af. Om een breed zicht te krijgen op de job van een verpleegkundige  is het belangrijk om je stage op verschillende plaatsen te lopen. Daarom zal je je stage niet lopen in hetzelfde woonzorgcentrum als datgene waar je les volgt.

 • start: je kan de eerste module (IV) enkel starten op 1 september.
 • duur: 3 jaar. In CIEZO Herentals en Zoersel kan je alle modules volgen.
  In CIEZO Hoogstraten en Mol kan je enkel de eerste 4 modules (2 jaar) volgen. Voor het laatste jaar moet je dan de overstap maken naar Turnhout, Herentals of Zoersel.
 • locatie: Herentals, Hoogstraten, Mol, Zoersel
 • evaluatie: permanente evaluatie
ONZE CIEZO’S BEVINDEN ZICH IN:
Ben je al overtuigd? Super, maak dan nu een afspraak voor info en/of inschrijven.

MAAK KENNIS met de opleiding

DE INHOUD VAN DE OPLEIDING

Gedurende je opleiding werk je door middel van lessen, opdrachten, projecten, studiebezoeken en -dagen,… aan 6 hoofdcompetenties:

 1. Competentie 1: verantwoordelijkheid nemen voor het zorgproces
 2. Competentie 2: samenwerken
 3. Competentie 3: organiseren en coördineren zorg
 4. Competentie 4: bevorderen van gezondheid
 5. Competentie 5: bevorderen van kwaliteit
 6. Competentie 6: professioneel ontwikkelen
Meer info over HBO5-Verpleegkunde Dagonderwijs?
Download onze brochure!
Meer info over HBO5-Verpleegkunde CIEZO?
Download onze brochure!

Heb je toch wat meer informatie nodig?

Bel ons op 014 47 13 20
of mail naar info@hivset.be.

NIEUWS

Ontdek onze andere HBO5 trajecten