Graduaat Basisverpleegkunde

Ciezo

(Centra voor Innovatieve Externe Zorgopleidingen)
De opleiding in CIEZO is, net zoals ons traject 1, een voltijdse dagopleiding. In een CIEZO volg je de opleiding in het werkveld. In verschillende woonzorgcentra (WZC) in de regio hebben we lokalen ter beschikking om les te geven. We hebben er een skillslab om technieken te oefenen, maar geregeld trek je ook (onder begeleiding) het woonzorgcentrum of ziekenhuis in om je verpleegkundige vaardigheden in de praktijk te oefenen.
In een CIEZO gebruik je dezelfde cursussen als op school in Turnhout. Vaak maken docenten wel van de bijzondere leslocatie gebruik om de leerstof vakoverschrijdend te integreren. Daarnaast voelt het als student anders aan om elke dag les te krijgen in een woonzorgcentrum. Voor sommige studenten biedt  deze leeromgeving midden in het werkveld een extra stimulans, andere studenten verkiezen een levendige schoolomgeving.
Onze CIEZO’s bevinden zich in:

Net als in traject 1 wisselen les- en stageweken elkaar af. Om een breed zicht te krijgen op de job van een verpleegkundige  is het belangrijk om je stage op verschillende plaatsen te lopen. Daarom zal je je stage niet lopen in hetzelfde woonzorgcentrum als datgene waar je les volgt.

  • start: je kan de eerste module (IV) enkel starten op 1 september.
  • duur: 3 jaar. Enkel in CIEZO Herentals kan je alle modules volgen.
    In CIEZO Hoogstraten, Mol en Zoersel kan je enkel de eerste 4 modules (2 jaar) volgen. Voor het laatste jaar moet je dan de overstap maken naar Turnhout of Herentals.
  • locatie: Herentals, Hoogstraten, Mol, Zoersel
  • evaluatie: vanaf september 2021 starten we met permanente evaluatie in de 1e module (IV). De andere modules blijven volgens het oude stramien met examens werken. Gradueel voeren we deze permanentie evaluatie verder in en dooft het scenario met de examens uit.

Onze CIEZO’s bevinden zich in:

  • Herentals (WZC Vogelzang)
  • Hoogstraten (WZC Stede Akkers)
  • Mol (WZC Witte Meren)
  • Zoersel (ZNA Joostens)
Info & Contact

Sofie Berckvens en Elke Leemans: coordinatie-hbo5@hivset.be  

Ben je al overtuigd? Super, maak dan nu een afspraak voor info en/of inschrijven.

MAAK KENNIS met de opleiding

Meer info over HBO5-Verpleegkunde Dagonderwijs?
Download onze brochure!
Meer info over HBO5-Verpleegkunde CIEZO?
Download onze brochure!

Heb je toch wat meer informatie nodig?

Bel ons op 014 47 13 20
of mail naar info@hivset.be.

NIEUWS

Ontdek onze andere Graduaat Basisverpleegkunde trajecten