INITIATIEF

DOORELKAAR

RouteplAN voor anderstalige
nieuwskomers op school

Misschien heb je al een hele poos zin gehad om een stevig professionaliseringsbeleid op te bouwen rond anderstalige nieuwkomers, maar ben je nog zoekende naar wat ondersteuning en houvast? In dat geval hebben we goed nieuws voor je!  DoorElkaar heeft namelijk een routeplAN ontworpen, specifiek voor basisscholen.

Handig, want het kan je bv. helpen bij het opstellen van een draaiboek of een stappenplan. Door het routeplAN kan je je visie verbreden of verdiepen en je personeel verder professionaliseren. Bovendien ontvang je heel wat nuttige tools en tips om stevig te kunnen starten. Tenslotte kan het helpen in het meer structureren van het onderwijs voor AN-leerlingen. Kortom, het routeplAN wil het werken met anderstalige nieuwkomers verder professionaliseren in jouw organisatie.

Je kan dit volledig aanpassen aan de eigen schoolcontext. Het stappenplan is het resultaat van het begeleiden van diverse lerende netwerken in Turnhout en Aarschot gedurende meer dan drie schooljaren.

Je kan deze Routeplanner downloaden door op de link van de overeenkomstige afbeelding rechts te klikken. Wil je hem in boekvorm? Dan kan je hem bestellen via vormingscentrum-diversiteit@hivset.be
Bij het boekje hoort ook een webinar op maat. Interesse? Neem contact op met Lieve Lenaerts, lieve.lenaerts@hivset.be Voor advies kan je eveneens bij Lieve terecht.

De bijbehorende tips en tools bij het Routeplan vind je op deze website.